Ivar bygger Oppdal Spektrum

Av: Ove Karlsvik

- Vi skal bygge et amfi. Folk skal få oppleve idrettshallen på en måte de aldri har gjort før. Vi åpner Oppdal Spektrum. Over 1500 paller skal brukes for å bygge amfiet. Med tepper og lys skal det bli en spesiell nærhet til det som skjer på scena. Hallen er stor. Derfor er det litt av en jobb å få det så intimt. Disse konsertene er også et hint til politikere som planlegger kulturhus.

Det sier Ivar J. Vognild i Prosjektkoret. Ivar har ansvaret for rigging av scene og amfi. Det er solgt over 1500 billetter til de tre konsertene, som går lørdag 21. og søndag 22. denne måneden. Det er plass til 750 tilhørere på hver forestilling.

- Disse konsertene er ikke bare konserter. Det er en stor dugnad. Olav J. Hoel har en finger med i det meste, men selv han er nødt til å delegere noe. Å skaffe 1500 paller var ikke bare enkelt, men et godt samarbeid med Oppdal Sten og Oppdal transportsentral ved Knut Bjerkaker har gjort det mulig. Vi skal bygge slik at det blir maksimal utsikt, ordne rekkverk og sørge for sikkerhet. Sceneteppet betyr mye i jobben med å få alt så intimt som mulig, sier bassanger Vognild. Han har med seg 8-10 håndfaste kormedlemmer som sjauere.

- Gjennom dette opplegget viser vi at det går an å finne løsninger med kulturhus. Klarer vi å fylle tre konserter med 5-700 tilskuere på hver konsert, så blir et kulturhus med 300 sitteplasser lite. Med oppfinnsomhet og vilje kan en planlegge en solid storstue, sier Vognild.

Atmosfære

Ingen har bygd lignende scene i Oppdal før. Vognild er spent på om de har nok paller. Skrekken er å måtte finne 500 paller på kort varsel de siste dagene.

- I verste fall må vi ut på bygda etter paller, sier Ivar Vognild, som tror han gruer seg mer til å synge enn å bære.

Mr. Prosjektkor Olav J. Hoel sier at alt er under kontroll. Han fryder seg over 1500 solgte billetter så langt. Med maksimal uttelling kan det selges 2250 billetter.

- Vi skal huske at 750 tilhørere er to fulle samfunnshus. Applaus fra et fullt samfunnshus er et kick. Tenk på hvordan det høres fra det dobbelte. Amfiet blir innmari intimt. Fra catwalk-kanten til bakerste stolrad blir det 12 meter. Jeg garanterer at folk vil oppleve idrettshallen på en ny måte. Nå er det Oppdal Spektrum, sier Hoel, som kjapt får vann på mølla.

- Vår ånd er å heve oss et hakk hvert år. Det vi gjør nå, skal sette en standard for neste år. Med suksess gjør vi mulighetene større. Slik vi lager amfiet, bør et fremtidig kulturhus være. Politikerne som går glipp av denne konserten, går glipp av en mulighet for å ta en bedre avgjørelse på et bredere grunnlag når de skal velge kulturhusløsning, sier Olav J. Hoel.

- Å fylle Oppdal Spektrum skaper en egen atmosfære. Det betyr mye for lyden. Fullt hus kveler klangen og det gir et enormt kick. Selger vi ut alle billettene, har vi fått ut en tredjedel av folket i Oppdal, sier Olav drømmende.

Tiden vil vise hva som skjer neste helg. Da er det kort og godt Showtime.

Publisert : 12.06.2003 - 09:53