Selger tre ganger så mye som Märtha

Oppdal er snart for liten for Prosjektkoret. Nå står Olavshallens store sal for tur. Og salget er eventyrlig. Tekst: Morten Bertelsen Morten Bertelsen

Knapt noen andre artister trekker så stort publikum i Oppdal som Prosjektkoret. Når helga er omme vil hver tredje oppdaling ha sett årets oppsetning. Men i år tar det 82 personer store koret enda større mål av seg. De flytter like godt suksessen fra idrettshallen i Oppdal til Olavshallen i Trondheim. - Å få opptre i Olavshallen er toppen av kransekaka for oss, sier primus motor Olav J. Hoel. I likhet med prinsesse Märtha Louise har koret reservert storsalen for sin forestilling 24. juni. Mens kongsdattera måtte flytte sin eventyrstund til en mindre sal da bare 230 personer møtte opp, har oppdalingene solgt over 700 billetter - ei uke før forestillingen. Fulle hus I Oppdal har koret vokst seg gradvis større siden oppstarten for fire år siden. Idrettshallen i bygda rigges om til et spektrum for anledningen, før sangere, solister, band og et utall lyskastere fyller den 200 kvadratmeter store scenen.

Koret er, som navnet antyder, et prosjekt. Gjengen setter opp kun ett show i året. På programmet står populærmusikk arrangert for kor. Det betyr alt fra Evanescence via Bonnie Tyler til Robbie Williams. Og det selger! I fjor var det så stor rift om billettene at folk sto i kø når utsalgsstedene åpnet. - Og det var den beste reklamen vi kunne ha fått, gliser Hoel.