Showtime for halve bygda

Her er koret som trekker nesten hver tredje oppdaling ut av sofakroken denne helgen. Prosjektkoret må nå ta idrettshallen i bruk for at publikum skal få slippe til.

Tekst: Ingrid Skjøtskift

Knapt noen artister trekker så stort publikum i Oppdal som Prosjektkoret. Og knapt noen andre kor går løs på pop- og rockelåter som det 68 mann og kvinnestore koret.

- Vi er et foregangskor. Jeg vet ikke om noen andre av vårt slag, sier primus motor Olav J. Hoel. Musikken er coverlåter av kjente artister, fra 1970-tallet og frem til i dag. Elleve solister er plukket ut etter audition. Interessen er det ingen ting å si på, rekorden er 21 sangere på én audition.

- Vi har en god del krevende sanger. Vi forsøker å heve oss litt fra år til år. Solistene må være låtene store nok og ha en signatur i stemmen som passer låten. Hoel har sin plass blant blant musikerne når koret slår an tonen lørdag kveld, og har med seg blant andre Åsmund Flaten.

- Han er vant med å jobbe med proffe folk og utrolig flink til å ta ut det siste. Så han betyr veldig mye, sier Hoel.

Olav J. Hoel er selv drivkraften for arrangementet, han plukker ut solister, setter sammen programmet, og musikken arrangerer han sammen med Åsmund Flaten.

- I år prioriterer vi at publikum skal få en større visuell opplevelse, derfor har vi fått en egen ansvarlig for koreografien i Halldis Hoel Kant. Vi legger også stor vekt på lyd og lys, forteller Hoel.

- Prosjektkoret så dagens lys for tre år siden, den gangen basert på 80-tallslåter. Men mottagelsen ble så god at man måtte fortsette. I fjor var det filmmusikk, i år er temaet showtime, et tema som ligger godt an til å trekke et par tusen publikummere. Hoel lover dem skikkelig showtime i det spesiallagede Oppdal Spektrum som er rigget til for anledningen.

- Alt er klappet og klart til showtime i Oppdal lørdag og søndag.