Ambisiøse amatører

Av: Trude Innerdal

Prosjektkoret ble startet i fjor høst, og responsen på koret har vært mye større enn det initiativtakerne har regnet med. Olav Granheim er en av flere i en venneflokk som synes det er artig å synge. Men de følte at de ikke ville forplikte seg til å være med i et kor, og startet derfor like gjerne sitt eget med en litt uformell stil. Prosjektkoret består ett år i gangen, og det velges et tema som det skal lages show av på slutten av sesongen. I år er det 80-tallshits som står på programmet.

- Det har vært en enorm interesse for koret, og det ble med mange flere enn det vi hadde regnet med. Vi trodde vi skulle få med oss en 20-30 personer, og nå er vi en kjerne på rundt 60, sier Granheim som er leder for prosjektkoret. Konsertene skal holdes i begynnelsen av juni, og koret ser veldig fram til dette.

- Vi gleder oss veldig og vi mener det skal bli et skikkelig bra show. Vi har blant annet fått med oss Lenes Ballettskole på et par av innslagene, sier Granheim. Koret startet i fjor høst, og i begynnelsen var det en øvelse hver andre uke. I det siste har koret møttes hver uke.

- Innimellom har vi hatt samlinger på søndager. Da øver vi hele dagen sammen med Åsmund Flaten som er vår musikalske leder, sier Granheim. Koret har også fått med seg flere musikere som utgjør bandet som skal delta i konserten.

- Vi skal ha proffe musikere og setting med lys og lyd på konserten. Det blir bare koret som er amatører, smiler Granheim.

Koret har store ambisjoner for showet og legger opp til å sette opp konserten tre ganger.

- Vi håper å fylle tre samfunnshus, og vi har stor tro på at det skal bli en skikkelig bra konsert, sier Granheim.
Programmet står blant annet låter med Elton John, Whitney Houston, Joe Cocker, Sting, Ban Aid og U2.

- Det blir variert musikk med alt fra ballader til mer heavy musikk. Det blir en musikkstil som de aller fleste voksne har forhold til, sier Granheim. Etter konsertene startes det etter all sannsynlighet opp med et nytt prosjekt.

- Vi vet ikke hva dette skal være enda. Men noe vil det helt sikkert bli, og da blir det igjen muligheter for å være med, sier Granheim.

Publisert : 27.02.2003 - 12:34